Aanbod
Workshops, vormingen en lezingen
Ik bied al enkele jaren inlevingsworkshops rond mensen op de vlucht aan, alsook interactieve creatieve workshops die dit thema onder de loep nemen.
Voor vormingen rond stereotypen en beeldvorming, mediawijsheid, fake news of storytelling (zowel cameratechnieken als inhoudelijk) kan je informatie aanvragen. Ik bereid mijn vormingen steeds voor op basis van leeftijd en samenstelling van de groep.
Moderatie van (salon)gesprekken rond maatschappelijke thema’s, of het geven van lezingen die binnen de expertise vallen (beeldvorming, vooroordelen, racisme, audiovisuele projecten, kansengroepen, …) vallen ook binnen mijn domein.
Ik ben flexibel in de samenstellen van dit aanbod.
Ik modereerde voor Fatima Mernissi Leerstoel (VUB), BOEH!, Kif Kif vzw, Red Star Line Museum, Socius vzw. Ik gaf vormingen, lezingen, inleefworkshops en workshops voor onder andere Grafitti vzw, Masala vzw, Studio Sesam, Karel de Grote Hogeschool campus Zuid, TSM Mechelen, Koninklijk Atheneum Antwerpen, Kif Kif vzw, Asielcentrum Linkeroever, KRAS, Labo vzw, Words of Colour … alsook een masterclass voor Red Star Line Museum, lessen cameratechniek in Srebrenica (Bosnië en Herzegovina) en een lezing ‘How to make a zero budget movie’ in Melbourne (Australië).
Moderatie in het Engels of Frans zijn een optie, mits overleg.
Beeldvorming en stereotypen:
Eerst krijgen de deelnemers de basis mee over stereotypen, vooroordelen en discriminatie. Nadien overlopen we samen voorbeelden waarmee we dagelijks geconfronteerd worden in de media, in het straatbeeld, … en gaan dieper in op de (on)bewuste effecten ervan.
Hoe ga je hiermee om? Op het einde krijgen de deelnemers een tool met tips en tricks om kritischer om te gaan met de beelden die ze dagelijks binnenkrijgen.
Duur: min 3 uur
Fake News:
De deelnemers krijgen aan de hand van verschillende voorbeelden te zien wat het verschil is tussen complot, propaganda en fake news. Nadien gaan ze zelf uitzoeken in een aanbod aan artikels wat fake news is en wat niet. Op het einde krijgen ze een tool mee die ze kunnen gebruiken om zelfstandig na te gaan wat geloofwaardig nieuws is en wat niet.
Duur: 3 uur
Inleefworkshop:
Hoe is het om zelf op de vlucht te zijn? Aan de hand van tekeningen en oefeningen gaan we op zoek naar de ‘vluchteling’ in onszelf. We schrijven op basis van deze oefeningen een tekst/gedicht/artikel. De deelnemers krijgen ook een portie mediawijsheid rond deze thematiek mee.
Duur: 2 tot 4 uur
Storytelling:
We overlopen verschillende cameratechnieken, en ontdekken hoe een verhaal opgebouwd wordt. We schrijven een basistekst voor een verhaal en gaan eventueel zelf aan de slag met onze smartphone om korte filmpjes (in één shot) rond een bepaald thema te maken.
Duur: min 3 uur
Visual storytelling:
Hoe vertel je jouw verhaal (niet) op jouw manier? Wat zijn de valkuilen, de uitdagingen en de kwaliteiten? Welke vragen kunnen er helpen zodat je makkelijker gaat schrijven of filmen over jezelf? Hoe blijf je origineel -of net niet-? En hoe zorg je voor jezelf wanneer je van binnen gaat graven? Ik neem jullie mee doorheen enkele theoretische en praktische tips, en voorbeelden die kunnen inspireren.
Duur: 2 uur
Diversiteit in de (kleuter)klas:
Wist je dat kinderen al vanaf hun drie jaar vooroordelen hebben? Wat zijn stereotypen en vooroordelen, en hoe hebben ze een impact op de leefwereld van kinderen? Wat is het belang van representatie? En hoe kan je hier in de klas praktisch en laagdrempelig mee aan de slag?
Duur: 2 uur
Basisprijs Workshop&Vorming: €350 incl btw, excl reiskosten
Basisprijs Moderatie: €350 incl btw, excl reiskosten
Meer informatie over het verdere aanbod?
Neem gerust even contact op.